• +6948687708
  • info@sotiros.gr

Παροχές

Παροχές

Κύριος στόχος μας η στοργή, περιποίηση, ενδιαφέρον και ζεστασιά προς τους νοσηλευόμενους.

-Επιλογή επαγγελματιών του προσωπικού με ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

-Συνεχής βελτίωση του κτιρίου με στόχο τις ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης των θεραπευόμενων.

-Ξεχωριστό πλάνο για τον καθένα με δομημένο τρόπο και ευλυγισία ανάλογα τις ανάγκες του καθενός,ακόμα και όσον αφορά το χρόνο,υπάρχουν πλάνα ενός μήνα εσώκλειστος, τριών και πάει λέγοντας.

– Προχωρούμε σε ατομική αξιολόγηση κάθε περίπτωσης ξεχωριστά.

(Σχεδιάζουμε μαζί το πλάνο ανάρρωσης και τους στόχους που θέλουμε να επιτύχουμε).

– Παρέχουμε εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες.

– Καταρτίζουμε και εφαρμόζουμε πρόγραμμα οικογενειακής συμβουλευτικής σε εβδομαδιαία βάση.

– Εφαρμόζουμε ειδικά προγράμματα που αφορούν τις υποτροπές.

– Παρέχουμε ιατρικές υπηρεσίες από εξειδικευμένο προσωπικό (οδοντίατρος, ψυχίατρος, παθολόγος ).

– Σε περίπτωση που χρειαστεί, προφέρουμε εξειδικευμένη νομική και λογιστική συμβουλευτική από συνεργαζόμενους. επαγγελματίες.

– Παρέχουμε ξενώνα φιλοξενίας, 24ωρη φροντίδα από νοσηλεύτρια, δημιουργούμε πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού σύμφωνα με τις δεξιότητες του κάθε ατόμου, αλλά και πολλές εξόδους, καφέδες, εκδρομές.

– Παραμένουμε δίπλα στους ανθρώπους που απευθύνονται σε εμάς και τις οικογένειές τους μετά το τέλος του προγράμματος, παρέχοντας το πρόγραμμα του “after treatment” για όσο διάστημα χρειαστεί και χωρίς χρέωση.

– Για κάποιους υπάρχει και το σπίτι της επανένταξης. Συνήθως παιδιά από την επαρχία λίγο πριν τελειώσουν το πρόγραμμα, πηγαίνουν σε αυτό το σπίτι για την τελική πρόβα πριν ενταχθούν μόνιμα πλέον στο κοινωνικό σύνολο. Μένοντας εκεί, τσεκάρουμε τη συμπεριφορά τους, τις αντιδράσεις τους, τα συναισθήματα τους, διαχείριση χρημάτων, νέες επαφές με νέους ανθρώπους, χόμπι κ.τ.λ. , βρίσκουμε λύσεις σε πιθανά εμπόδια που τυχόν να έρθει κάποιος αντιμέτωπος ως προς την ανάρρωση του κ την καθημερινότητα όντας πια νηφάλιος.

( Μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι, συνεχίζεται το lifecoaching χωρίς χρέωση ).

Ψυχοθεραπεία

Καθ’ όλη τη διάρκεια του κλειστού προγράμματος, αμέσως μετά την αποτοξίνωση, οι θεραπευτές μας συνεργάζονται με τους ναρκομανείς και γενικότερα τοξικοεξαρτημένους,προκειμένου να αναπτύξουν και να ενδυναμώσουν την πνευματική και συναισθηματική τους υγεία. Βοηθάμε ώστε ο κάθε αλκοολικός και γενικότερα εθισμένος να εστιάσει στις δυνατές πλευρές που υπάρχουν μέσα του, να ανακαλύψει καινούριους τρόπους για να διαχειρίζεται τα τρέχοντα άγχη του και να δημιουργήσει νέες στρατηγικές, προκειμένου να προχωρήσει προς ένα θετικό μέλλον.

Το κάθε μέλος μέσω της ψυχοθεραπείας  θα εντοπίσει τις αιτίες όσων θεμάτων τον προβληματίζουν, θα αναγνωρίσει τους παράγοντες που διαιωνίζουν τα προβλήματά του, θα αποκτήσει επίγνωση των φόβων ή των δυσκολιών που περιορίζουν την ψυχολογική ελευθερία του. Όταν οι εξαρτημένοι αντιλαμβάνονται τι είναι αυτό που πυροδοτεί το πόνο, τη δυσκολία, το άγχος ή το θυμό τους, τα παλιά μοτίβα συμπεριφοράς εξασθενούν.

Με τη βοήθεια του θεραπευτή, ο θεραπευόμενος μπορεί να θέσει νέους στόχους και να δοκιμάσει καινούριους πιο λειτουργικούς τρόπους συμπεριφοράς. Με αυτό το τρόπο, θα επιτρέψει να συμβούν στη ζωή του αλλαγές και θα βρει το κουράγιο να υποστηρίξει καινούρια και πιο θετικά βήματα για το μέλλον.