• +6948687708
  • info@sotiros.gr

Επιλογές

Επιλογές

Εντατικό-κλειστό πρόγραμμα αποκατάστασης:

Aπευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν χάσει τον έλεγχο της χρήσης κάποιων ουσιών και αναγνωρίζουν ότι ως εκ τούτου στερούνται ποιότητας ζωής. Επιπλέον, χρειάζεται να είναι σε θέση να απέχουν από τις εργασιακές τους υποχρεώσεις (αν συνέχιζαν να δουλεύουν παρ’όλη τη κατάρρευση τους) τουλάχιστον για το πρώτο στάδιο του προγράμματος.

Στο κέντρο μας βασιζόμαστε στη ψυχοθεραπεία, εφαρμόζοντας παράλληλα και τα 12 βήματα. Στόχος μας είναι η πλήρης αποχή. Στην αρχή όμως θα χρειαστείτε μία φαρμακευτική αγωγή όπου στην πορεία θα την σταματήσουμε. Κάνουμε ομαδικά γκρουπ,ατομικές συνεδρίες καθημερινά. Μαθαίνεις τον εαυτό σου και την αρρώστεια σου πως λειτουργεί πάνω σου και σε στέλνει να πίνεις και να  ξανά πίνεις. Μαθαίνεις να αναγνωρίζεις τα συναισθήματα σου και τα ελαττώματα σου.3 μήνες περίπου διαρκεί το κλειστό,όπου λαμβάνεις την εντατική και συμπυκνωμένη θεραπεία και στη συνέχεια βγαίνεις στο ανοιχτό στάδιο. Στόχος μας η πλήρης αυτονομία και ανεξαρτησία. Όσο θα είσαι στο κέντρο, να ξερεις βγαίνουμε έχουμε τις εξόδους μας. Είμαστε μικρή ομάδα δε βάζουμε πολλά άτομα για να αναλογούν λίγα παιδιά στο κάθε σύμβουλο, είμαστε περισσότερο σαν οικογένεια – παρεάκι παρά ομάδα, ποτέ δε ξεπερνάμε τα 10-11 άτομα. Μέσα το σπίτι είναι χαλαρό το κλίμα τα συζητάμε όλα,δεν είμαστε σαν κάτι άλλα τυπολατρικά κέντρα. Δίνουμε την επιλογή στον εθισμένο, δεν επιβάλουμε τίποτα παρά μόνο συμβουλεύουμε. Μέχρι σήμερα έχουμε 100% επιτυχία, όσοι το ολοκλήρωσαν δεν έχει πιει κανείς. Διότι συνεχίζουμε την υποστήριξη [χωρίς χρέωση] μέχρι να επιτύχουμε όλους τους στόχους του εκάστοτε εξαρτημένου. Τελειώνοντας βάζουμε στόχους 3μηνου,6μηνου,χρόνου κτλ.

Βασικές αρχές του προγράμματος: 

Συμφωνούμε ότι η εξάρτηση είναι ένα βίο-ψυχο-κοινωνικό φαινόμενο και χρειάζεται ανάλογη αντιμετώπιση.

Η θεραπευτική μας πρόταση βασίζεται σ’ ένα εκλεκτικό μοντέλο, το οποίο στηρίζεται στις παρακάτω αρχές:

  • Οι άνθρωποι που υποφέρουν από την διαταραχή της εξάρτησης είναι ασθενείς, επομένως οφείλουμε να τους αντιμετωπίζουμε με σεβασμό.
  • Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, επομένως η θεραπεία του χρειάζεται να ανταποκρίνεται στις προσωπικές του ανάγκες.

Η διάρκεια συμφωνείται εξ αρχής ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου και διαρκεί από 3 έως 6 μήνες. Το πρόγραμμα λειτουργεί σε ένα ασφαλές και θεραπευτικά οργανωμένο περιβάλλον. Παρέχει στο συμμετέχοντα την υποστήριξη που χρειάζεται καθ’ όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου.

Δυνατότητα φιλοξενίας: 

Στις περιπτώσεις που κάποιος χρειάζεται ασφαλή διαβίωση μπορεί να φιλοξενηθεί στο ξενώνα μας για το χρονικό διάστημα που θα οριστεί ευθύς εξ’ αρχής. Έχουμε δημιουργήσει έναν ασφαλή χώρο μακριά από ενοχλητικούς εξωτερικούς παράγοντες στη Νέα Ερυθραία μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο φυσικής ομορφιάς. Η εποπτευόμενη διαβίωση δίνει στο συμμετέχοντα την ευκαιρία να  αποκτήσει ένα  προσωπικό υποστηρικτικό σύστημα ανθρώπων προσιτό και ευέλικτο, ενώ παράλληλα μέσα από οργανωμένες  άδειες να προσαρμοστεί στο περιβάλλον του ξεπερνώντας τις καθημερινές δυσκολίες.

 

Τι χρειάζεται να κάνω για να συμμετάσχω: 

Χρειάζεται να γίνει μια συνάντηση αξιολόγησης που θα οριστεί με την γραμματεία. Αφού διευκρινιστούν και συμφωνηθούν όλες οι λεπτομέρειες ορίζεται άμεσα η ημερομηνία έναρξης της συμμετοχής, σύμφωνα πάντοτε με τις ανάγκες του ασθενή.